Făina albă de grâu pentru pizza este produsă prin măcinarea fină a boabelor de grâu de cea mai bună calitate. Special concepută pentru a desăvârși gustul pizzei, Făina Boromir promite o experiență inedită. Cu Făina albă de grâu profesională de la Boromir poți prepara o delicioasă pizza cu blat frumos rumenit și crocant sau pufos. Prepararea aluatului are la bază dospirea rapidă de 4-8 ore. Conferă mai multă savoare rețetelor de pizza tradiționale sau noi cu Produsele de morărit Boromir. Aluatul obținut din această făină este caracterizat de o foarte bună elasticitate si extensibilitate. Se pot obține cu ușurință atât blaturi subțiri și crocante, cât și blaturi mai groase, pufoase, cu pori fini. Este ideală atât pentru producția manuală, cât și pentru cea tehnologizată de pizza.
Ingrediente: făină albă de grâu 550, gluten vital, agenți de tratare a făinii (acid ascorbic), enzime. Conţinut de cenușă raportat la substanță uscată: max. 0,55%. Umiditate: maximum 14,5 %.
Informații nutriționale - Per 100 g produs :
Valoare energetica 1469,8 kJ/346,1 kcal,
Grasimi 0,9g,
din care acizi grași saturați 0,14g,
Glucide 74,2g,
din care zaharuri 1,8g,
Proteine 10,3g,
Sare (se datorează prezenţei naturale a sodiului în făină) 0,005g
Rețetă pizza rapidă
Făină pentru pizza cu dospire rapidă– 360g
Drojdie – 10 grame
Sare – 6g
Ulei -10ml
Apă -140ml
Aluat cantitate totală 520g
Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în apă călduță, după care se adaugă sarea, făina și diferența de apă, apoi se malaxează până când se formează aluatul. Se adaugă uleiul și se omogenizează bine. Se lasă aluatul la dospit timp de 30 minute, acoperit cu folie. Se framântă și se lasă la frigider min. 4 – 8 ore, după care se scoate și se lasă la temperatura camerei timp de o oră. Se întinde pe masa de lucru, apoi se pune în tavă și se adaugă după preferință: mozzarella, șuncă, sos de roșii, măsline, anghinare, etc. Se coace la 230 grade Celsius timp de 8-10 minute.
Vă dorim poftă bună!
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.