Din Făina albă de grâu Boromir pentru pizza cu dospire lungă obții un gust bogat cu o textura crocantă la exterior, umedă și elatică la interior. Calitatea sa superioară te ajută să obții un aluat elastic, ușor de întins. Pentru ca rezultatul să fie perfect, ți-am pregătit în continuare o rețetă pe care o recomandăm pentru un aluat ce se pregătește în tihnă timp de 24-48 de ore.
Ingrediente: făină albă de grâu 550, gluten vital, agenți de tratare a făinii, enzime. Conţinut de cenușă raportat la substanță uscată: max. 0,55%. Umiditate: maximum 14,5 %.
Informații nutriționale - Per 100g produs:
Valoare energetică 1469,8 kJ / 346,1 kcal,
Grăsimi 0,9 g,
din care acizi grași saturați 0,14 g,
Glucide 74,2 g,
din care zaharuri 1,8 g,
Proteine 10,3g,
Sare (se datorează prezenţei naturale a sodiului în făină ) 0,005 g
Rețetă Aluat Pizza cu dospire lungă
- 500 grame Făină Boromir pentru pizza cu dospire lungă
- 325 - 350 ml apă
- 15 gr sare
- 1 - 1.5 gr drojdie proaspătă
- ulei 15 ml ulei de măsline
Aluat cantitate totală: 866 gr
Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în apa călduță, după care se adaugă sarea, făina, apa și se malaxează până se formează un aluat de consistență standard. Se adaugă treptat uleiul și se omogenizează bine. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu o folie, timp de 60 minute. Se divizează aluatul în părți egale ca și gramaj, se pune în casete unse cu ulei și acoperite, apo se lasă în frigider timp de 24 - 48 h. Se scoate aluatul și se lasă la temperatura camerei timp de 3 ore, apoi se modelează aluatul în forma dorită. Se adaugă după preferință: sos de roșii, mozzarella, șuncă, măsline, anghinare..etc.
Se coace pizza în funcție de rezultatul dorit!
Termen de garanție: 6 luni